Yogastylen

Yin Yoga

Yin Yoga is in enorm populair. De houdingen die je bij deze vorm aanneemt zijn gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het is vooral een fijne lichaamsbeweging voor wie in het dagelijks leven niet veel in beweging is. Ook als je graag wat minder stijf wil zijn. Wanneer je overwegend veel zittend werk doet is Yin Yoga heel effectief.

In Yin Yoga worden posities langer vastgehouden. Zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Yin Yoga is  een relatief rustige les. Maar dat wil niet zeggen dat je niks doet. Yin Yoga kan als heel intens ervaren worden. Een Yin Yogales spreekt veel mensen aan. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Pilates

Bij Pilates wordt het hele lichaam getraind en zijn de oefeningen vooral gericht op het versterken en beheersen van het lichaam. De focus ligt op de “core-stability”, buik- rug- en bilspieren. Waardoor lichaamsbeheersing, kracht en je coordinatie verbeteren. Pilates heeft een gunstige invloed op je houding in het dagelijks leven. Door Pilates te beoefenen krijg je een optimale training om te versterken, te rekken en te ontspannen. The best of all!

 

“Change happens through movement and movement heals”

Joseph Pilates.

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding. De bekendste Vinyasa is de zonnegroet. Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.

Het positieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Door in de houdingen te komen neemt je flexibiliteit toe. Je ontwikkeld meer algehele spierkracht en door het bewegen verbeterd je bloedcirculatie en ga je zweten het geen er voor zorgt dat je lichaam gereinigd wordt. Ademhaling en meditatie spelen een grote rol bij Vinyasa Yoga. Hierdoor zal je meer rust, ontspanning en energie ervaren. Ook wanneer je allang van je mat bent afgestapt. Vinyasa werk op de mat maar ook zeker daarna.

Yin Yoga: Dinsdag en vrijdag 19.00 uur – 20.15 uur.

Woensdag 10.30 uur – 11.45 uur.

Pilates: Woensdag 9.00 uur – 10.00 uur.

Vinyasa: lessen volgen nog.