Slaapoefentherapie

Als slapen niet meer vanzelf gaat.

Slaapoefentherapie helpt jou bij het verbeteren van je slaappatroon. Heb je moeite met inslapen, doorslapen of ben je juist iedere keer te vroeg wakker?

Slaapproblemen kent vele oorzaken en het is belangrijk om de oorzaak aan te pakken en niet alleen maar de symptomen. Ook op langer termijn wil je goed kunnen blijven slapen. Als het slapen niet meer vanzelf gaat heeft dat op een gegeven moment invloed op je dagelijks leven. We spreken dan van een slaapprobleem. Je bent overdag vermoeid, kan je niet meer goed concentreren, je energieniveau is laag en je bent snel geprikkeld. Uiteindelijk beland je in een vizieuze cirkel waar je maar moeilijk zelf uit kan komen.  Juist op dat moment ben ik er voor jou om je inzicht te geven in je slaapprobleem en samen te kijken hoe jij weer lekker kunt gaan slapen.


De aanpak van jou slaapprobleem.

Als slaapoefentherapeut ben ik specialist in het bereiken van een positieve gedragsverandering.
We werken aan de duur, de kwaliteit en het tijdstip van de slaap. Zowel je dag
als je nacht nemen we in onze 24-uurs aanpak onder de loep. We doorbreken
de vicieuze cirkels waarin je terecht bent komen bij slaapproblemen.


Vanaf welke leeftijd?

Ik behandel zwangeren, baby’s, kinderen, pubers en volwassenen. Behandeling van baby’s en kinderen tot 4 jaar gaat via de ouders. Daarnaast begeleid ik ook mensen die in ploegendienst werken of onregelmatige werktijden hebben. Maar ook mensen met stress-gerelateerde klachten zoals een burn-out kunnen bij mij terecht.

Goed slapen kun je leren op de volgende manieren

  • Zelfwerkzaamheid, je krijgt waardevolle ademhalings- en ontspanningsoefeningen (zelfregulatie) om mentaal en fysiek volledig tot rust te komen en je slaapcentrum in de hersenen in slaap te sussen;
  • Gesprekken om inzicht te krijgen in je slaapgedrag,
  • Slaaprestrictie (verminderen van de tijd in bed) en stimuluscontrole (het bed is alleen voor slapen en vrijen);
  • Praktisch door je zelfbewustzijn te verbeteren door te leren voelen, ontspannen en focussen en het hoofd uit te leren zetten; (mindfulness)
  • Door assertiviteitstraining (nee zeggen, grenzen stellen) en timemanagement.
  • Door cognitieve gedragstherapie zodat je weer positief of neutraal denkt en handeld en een gezonde manier vind om met je problemen om te gaan (copingstijl);
  • Een oplossings- en doelgerichte aanpak in plaats van probleemgerichte aanpak.

Als slaapoefentherapeut help ik jou weer lekker te kunnen slapen!

Afspraak maken