Bedrijfsyoga

Yoga op de werkvloer

Bedrijfsyoga biedt jou en je werknemers een unieke kans om even heerlijk tot rust te komen om daarna weer met rust in je hoofd, scherper en met meer focus te kunnen werken.  Bedrijfsyoga zorgt er voor dat stress verminderd en je lichaam en geest weer in balans komen.

MYM bied verschillende pakketten aan die toegespits kunnen worden op de wensen van jou bedrijf of werknemers.

In overleg is er altijd maatwerk mogelijk. Zoals het aanpassen van tijden, Het aantal weken en de ruimte waar het dient te worden gegeven. In alle gevallen is ervaring met yoga niet nodig.

Daarnaast kun je er voor kiezen om samen met je werknemers de groepslessen te volgen of liever een 1 op 1 begeleiding te gaan doen. Veel is mogelijk.

Doel van bedrijfsyoga

Het doel is om met gerichte oefeningen (werkgerelateerde) stress en fysieke klachten (zoals RSI of rug/nekproblemen) te verminderen. Daarnaast bieden wij ‘tips & tricks’ om beter met stressvolle situaties om te gaan, die gemakkelijk toepasbaar zijn tijdens het werk.

Onze 4 pijlers

Yoga kent een lange geschiedenis met vele stromingen. Yoga zoals wij het in het Westen vooral kennen, waar we in groepsverband verschillende oefeningen doen is relatief jong. Dit is de vorm van yoga waar wij ons op richten tijdens de lessen en het is ook het deel van yoga dat door de medische en wetenschappelijke wereld de laatste decennia is onderzocht en omarmt.

Tijdens de lessen komen vier pijlers van yoga aan bod: houdingen, meditatie, adem en ontspanning. Door lichamelijke oefeningen te combineren met ademhalingsoefeningen en ze met aandacht uit te voeren breng je lichaam en geest samen, wat vervolgens het algehele welzijn ten goede komt. De denkwijze dat het iets zweverigs is, is achterhaald.

1. Houdingen

We zitten te veel, bewegen te weinig en zijn aan veel spanning onderhevig. Met als gevolg dat we vaak last hebben van gespannen spieren die weer tot vervelende fysieke klachten kunnen leiden. Zelfs als we wel sporten, dan gebruiken we ons lichaam vaak te eenzijdig. Met yogahoudingen en -oefeningen versterken we niet alleen onze spieren, maar verlengen en ontspannen we ze ook. Onze houding verbetert en klachten verminderen of verdwijnen zelfs. Wij richten ons vooral op effectieve oefeningen om rug, schouder-, nek-, RSI-klachten aan te pakken en te voorkomen.

2. Meditatie

Mediteren is het trainen van je brein in aandacht. Je traint bijvoorbeeld gebieden in je hersenen die ervoor zorgen dat je zelf je aandacht kan sturen en vasthouden.
Een groot gedeelte van de dag worden wij meegenomen in een stroom van gedachten, een onwillekeurig proces. Door meditatie wordt je bewuster van je lichaam, je gedachten en je omgeving.

3. Adem

We ademen maar liefst tussen de 8.000 en 30.000 keer per dag. Hoeveel precies hangt af van de manier van ademhalen en natuurlijk ook van de soort activiteiten die we uitvoeren. Hoe vaak we ademen én de manier waarop heeft een enorme invloed op hoe we ons voelen en hoe we presteren. Een goede ademhaling kan direct een positieve invloed hebben op ons zenuwstelsel, ons immuunsysteem en onze hormoonhuishouding. Een verkeerde ademhaling kan het tegenovergestelde tot effect hebben. Een goede ademhaling is dus van essentieel belang.

4. Ontspanning

Spanning en ontspanning horen beide bij het leven. En hoewel een beetje spanning soms best in ons voordeel kan werken, om bijvoorbeeld op het moment suprême beter te presteren, is ontspanning misschien wel de belangrijkste basisbehoefte om krachtig en energiek de dag door te komen. Het gaat om de balans. Een gespannen lijf is voor veel mensen het nieuwe normaal geworden. Zelfs zo normaal, dat het vinden van ontspanning vaak veel moeite kost. Met gerichte oefeningen kun je leren om het deel van je zenuwstelsel dat je lichaam laat ontspannen te activeren.


Voordelen van bedrijfsyoga

 • minder stress
 • betere concentratie & focus
 • meer vitaliteit
 • betere onderlinge sfeer
 • meer ruimte voor creativiteit
 • hogere productiviteit
 • effectiever werken
 • minder fysieke klachten
 • minder ziekteverzuim

Small pakket

€125 per les
 • 1 op 1 les. individueel.
 • 6 lessen van 1 uur
 • incl. yogamat en probs.

Large pakket

?
 • aantal lessen in overleg
 • aantal weken in overleg
 • incl. matten en probs